Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Deutsches Museum

Németország, München, Látnivalók

Deutsches Museum

München, Németország, Látnivalók
  • Cím: Museumsinsel 1, 80538 München, Németország
  • Telefon: 49 89/21791
  • Nyitvatartás: Minden nap: 9:00 – 17:00

A Deutsches Museumot Oskar von Miller hozta létre 1903-ban. Az Isar folyó mentén, egy régi épületben található múzeum a világ legnagyobb tudományos és technológiai múzeuma, amelyet lehetetlen egyetlen nap alatt bejárni. A múzeum kiállításainak megtekintését érdemes jó előre megtervezni. 

A Deutsches Museum különböző kiállításokon mutatja be a tudomány és technika legnagyobb vívmányait. A fizikával foglalkozó részlegen mechanikai segédeszközöket pl. csigákat, pumpákat, mérő- és egyéb tudományos eszközöket tekinthetünk meg, a csillagászati részlegen a világegyetem elképesztő méretével szembesülhetünk. Beléphetünk Gelileo dolgozószobájába is, ahol szemünk elé tárul a neves csillagász-fizikus eszközeinek gyűjteménye.

Az első emeleti légi közlekedés és űrutazás termében 220 év közlekedéséről kapunk képet. Látható a Montgolfier fivérek hőlégballonja és több modern sugárhajtású repülőgép. A tengeri hajózás több évszázados történetét számtalan kis modellen tekinthetjük meg. 

A fenti emeleteken mutatják be a telekommunikáció fejlődését, pl. kiállították az első 19. századi telegráfot, Thomas Edison gramofonját és az 1923-ban készült AEG transmittert. Érdekes megcsodálni az egy egész termet betöltő számítógépet az 1940-es-50-es évekből. 

Ezeken kívül betektintést nyerhetünk az órák, patikai mérőeszközök, bányászat, kohászat és mezőgazdaság, üvegkerámia, energiatechnológia és mérnöki tervezés világába is.

A múzeum a gyerekekre is gondolt. A három éven felüli gyerekek interaktív foglalkozásokon ismerhetik meg a kommunikáció, az energia, az optika és akusztika jelenségeit.

Belépőjegy:
Felnőtt: 8,50 €
Gyerek: 6 – 15 éves korig: 3 €
6 éves kor alatt ingyenes.

Kinek ajánljuk: Mindenki számára érdekes lehet.


Deutsches Museum
München, Németország
Copyright: kaianderkiste   Forrás: flickr

Müncheni Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!