Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Oktoberfest

Németország, München, Látnivalók

Oktoberfest

München, Németország, Látnivalók
  • Cím: Theresienwiese, 80339 München, Németország
  • Telefon: 49 89/23396500
  • Nyitvatartás: Szeptember közepétől október elejéig 16 napig:
    Hétfő - péntek: 10:00 - 23:30
    Szombat - vasárnap: 9:00 - 23:30
    Utolsó csapolás: 22:30

A minden év októberében megrendezésre kerülő müncheni Oktoberfest több mint hatmillió látogatójával, ötmillió liter söréve, kétszázezer pár sertéskolbászával és száz nyársonsültjével a világ legnagyobb népünnepélye.

A Bajor szobor lábánál fekvő óriási mező a Theresienwiese ilyenkor sörsátrakkal telik meg és utcai árusok bódéi veszik körül. A hagyományos sörfőzdék és utcai árusok standjainál mézeskalács szívek, sült csirke és friss perec is kapható.

Az Oktoberfestet 1925 óta a szombat reggeli Nagy Nyitány keretében nyitják meg. A befogott lovak ünnepi díszbe öltöztetett söröshordókkal teli szekereket húznak végig a városon, amit zenészek, népviseletbe öltözött családok és sörfőzde-tulajdonosok kísérnek. Pontban délben München polgármestere csapolja az első korsó sört, ezzel kezdetét veszi a 16 napos rendezvény.

Az Oktoberfest persze nem csak a sörkedvelőknek szól, a gyerekeket mókás játékok, körhinta, óriáskerék és bolhacirkusz szórakoztatja.

Az Oktoberfest története 1810. október 12-ig nyúlik vissza, ekkor kötött házasságot Lajos koronaherceg és Therese von Sachsen-Hildburghausen egy ötnapos lakodalom keretében a menyasszonyról elnevezett téren. A mulatságot egy lóversennyel dobták fel, ami azonnal hagyományteremtő eseménnyé vált, hamar megjelentek az első sörpaloták és mára milliók látogatják minden évben.

Belépés ingyenes.

Kinek ajánljuk: Gyerekes családoknak, fiataloknak és idősebbeknek is ajánljuk.


Oktoberfest
München, Németország
Copyright:   Forrás: inmagine

Müncheni Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!