Regisztráció

Bezár

Belépés




Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
München

München közlekedés

München, Németország, Közlekedés

Közlekedés

München, Németország, Közlekedés

Légi közlekedés
A müncheni Franz-Joseph-Strauß reptér két terminálján közel 100 légitársaság működtet irodát. A reptér a várostól csupán 28 km-re fekszik. Az S-Bahn S1 vonalának Flughafen feliratú hátsó szerelvényei és az S8-as közvetlen járatok biztosítanak összeköttetés a város és a reptér között. Az út a Marienplatzig csupán 37 perc. Minibusszal vagy taxival is bejuthatunk a városba, így az út 45 perc.

Tömegközlekedés
Münchenben a tömegközlekedési eszközök üzemeltetése az MVV kezében van. A jegyek minden tömegközlekedési eszközön ugyanazok, amelyer az U- és S-Bahn-állomásokon, valamint villamosokon és buszokon egyaránt vásárolhatunk. A város és környéke 4 zónára van osztva, a jegyárak ennek függvényében változnak.

Vonat
A Budapestről érkező vonatok a Hauptbahnhofra futnak be. Az európai nagyvárosokkal nagyon jó az összeköttetés, előfordul, hogy naponta 3 járat is indul.

U-Bahn
München földalatti vasúthálózata, az U-Bahn modern és kényelmes kocsikat üzemeltet. Szinte az összes kocsi akadálymentesített. A városon belül 8 vonal működik. Mielőtt felszállunk egy szerelvényre a táblákon tudjuk ellenőrizni az útvonalat és a végállomást.

S-Bahn
A városközpontból sugárszerűen kifelé vezetnek a helyi vasút, az S-Bahn vonalai. Ideális közlekedési eszköz, ha a közeli városokba indulunk vagy a tavakhoz szeretnénk eljutni. Az S-Bahn a reülőterekkel is összeköti a városközpontot. A legtöbb állomás akadálymentesített.

Villamos
A villamosok nem olyan zsúfoltak mint az U-Bahn és az S-Bahn, valamint jól látható róla a város is. Ha olcsó városnéző körutat szeretnénk tenni, akkor szálljunk fel a 18-as vagy 19-es járatra, ezek az óvároson haladnak keresztül. A 25-ös járat a Grünwald felé közlekedik, nagyon látványos.

Busz 
Ha nem utazunk messzire választhatunk buszt is a közlekedésre. A legtöbbről át tudunk szállni az S-Bahnra és az U-Bahnra.

Taxi
Taxit rendelhetünk teleFonon, leinthetünk egyet az utcán, vagy foglalhatunk a város valamelyik taxiállomásán is.

Autóbérlés
Münchenben vezetni nem élvezetes, gyakoriak a dugók, nagy a forgalom, nehéz parkolóhelyet találni és drága is a parkolás. Ha mégis autót szeretnénk bérelni a nagy cégek mellett kis autókölcsönzőket is találunk.

Bicikli
München sok kerékpárútjával kedvez a biciklizni vágyóknak, a kerékpár bérlés is megfizethető.

Forrás: Top 10 München

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!